Nowy Członek Zarządu w Banku DNB

19-12-2016

Od 1 stycznia do Zarządu DNB Bank Polska S.A. dołączy Marcin Prusak i będzie on nadzorował obszar bankowości korporacyjnej.

Marcin Prusak zastąpi Daniela Källenforsa, dotychczasowego Członka Zarządu odpowiedzialnego za rozwój bankowości korporacyjnej w Banku DNB.

Marcin ma ponad 15-letnie doświadczenie w bankowości. Swoją karierę zawodową rozpoczął w Raiffeisen Bank Polska SA, gdzie realizował transakcje w formule finansowania strukturalnego na rzecz klientów reprezentujących różne sektory.
Z Grupą DNB związany jest od jedenastu lat. W DNB Bank Polska odpowiedzialny był głównie za obszar finansowania strukturalnego i project finance. Od trzech lat, już jako Zarządzający Pionem Biur Sektorowych odpowiedzialny był za rozwój współpracy z dużymi przedsiębiorstwami, w tym koordynację zespołów branżowych: Biura TMT ( (telekomunikacja, media, technologie), Biura Energii i Paliw, Biura Przemysłu Wytwórczego i Spożywczego, Biura Handlu i Usług oraz Biura Sektora Publicznego.

Marcin jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej.

DNB Bank Polska
DNB Bank Polska S.A. jest obecny w Polsce od 2002 roku. Właścicielem Banku jest Grupa DNB – największa norweska grupa finansowa, legitymująca się wysokimi długoterminowymi ratingami (A+ wg Standard&Poor’s oraz Aa2 wg Moody’s), a jednocześnie najwyższym (wśród skandynawskich konkurentów) indeksem satysfakcji klientów (por. Greenwich Customer Satisfaction Index). Grupa prowadzi swoją działalność w 19 krajach. Jej aktywa na koniec 2015 roku wyniosły ponad 270 mld EUR. DNB posiada oddziały w najważniejszych centrach finansowych świata m.in. w Londynie, Nowym Jorku czy Singapurze, a jego akcje notowane są na giełdzie w Oslo.
DNB Bank Polska S.A. to specjalistyczny bank korporacyjny obsługujący duże przedsiębiorstwa i sektor publiczny. Bank skupia się na obsłudze i finansowaniu firm z wybranych sektorów, takich jak: energetyka, w tym odnawialne źródła energii, handel hurtowy i detaliczny, TMT (telekomunikacja, media, technologie), motoryzacja, opakowania, produkcja żywności, usługi.

SIE
Oferta specjalna dla posiadaczy kredytów...

SIE
Opakowania convenience – w pogoni za coraz...