|
|

Autor |
Wiadomość |
|
|
Wysłany: 17 Maj 2010, 13:49 |
|
|
Sporo wody w Warcie upłynęło od mojego ostatniego miksu. Prace nad tym, aż wstyd przyznać, zaczęły się już pod koniec zeszłego roku, gdy zacząłem zbierać do niego kawałki i inspiracje. Potem ciągnęło się to długo: sporo zmian w trackliście, totalne odwrócenie uwagi przez nagrywanie seta na forunowy konkurs, zapomnienie o całej sprawie, powrót do tematu z czystą głową i znowu zmiany w trackliście. Wreszcie nagrałem miks, gdy całość nabrała jakiegoś sensu i kawałki pasowały do siebie o niebo lepiej, niż gdybym nagrał to pod koniec 2009.
Nie da się ukryć, że nu-skoolowy, deepowy, minimalistyczny (jak byście go nie nazwali) drum n' bass, który odcisnął pewne piętno na dzisiejszej scenie zainspirował również i mnie, a zatem ten miks pokaże Wam, że moja selekta nie składa się tylko i wyłącznie z szeroko pojętego liquidu. Miks po raz kolejny pokazuje tracki, które bardzo ostatnimi czasy lubię, jest parę nowości (chociaż dla słuchaczy Bassdrive i innej maści trainspotterów nie będzie tutaj nic nowego ).
Alegria - Frostbitten Soul Music [22.04.10]
1. Glen E Ston & Dave Owen - Dwelling In You [dub]
2. Random Movement - Kids In The Sea [Innerground dub]
3. Rockwell - Stay Calm [Critical]
4. Naibu - Midori Sour [Deep Soul Music]
5. SpectraSoul - Melodies [Exit]
6. Triad - Last Gasp [Deep Soul Music]
7. Bcee - Generations [Spearhead]
8. Arp XP - The Equation [IM:LTD]
9. Glen E Ston - Black On Ice [IM:LTD dub]
10. Mr Distance & Joe Syntax - Void [X-Tinction Agenda dub]
11. Mortem - Whispers [IM:LTD]
12. Zyon Base - City Of The Red Night [Deep Soul Music]
13. Calibre feat. DRS - Love's Too Tight To Mention [Signature]
14. Lomax - Resist [Soul:r]
15. Naibu - Tigresse [Fokuz]
16. Glen E Ston & Clart - Mysterious Ways [Qilin]
17. Well Being - Without A Doubt [Fokuz]
18. Random Movement & Mixmaster Doc - Follow My Own Path, Dig My Own Grave [Influence dub]
19. Subwave - Moscow Lights [Critical]
20. Calibre - Hypnotise [Soul:r]
21. Paul SG feat. Grimm - Lonely [Jazzsticks]
22. Break - Winter Sun [Shogun]
23. Bcee - Out In The Cold [Influenza]
(czas trwania: 1 godz. 2 min.)
Mirrory:
clownkilla
dnbshare
Jeśli słuchaliście moich poprzednich wypocin, to wiecie oczywiście czy trzymać się od tego miksu z daleka, czy obczaić i spróbować tego, co lubię. Oczywiście życzę wszystkim miłego odsłuchu i zapraszam do komentowania! 
Ostatnio zmieniony przez Alegria dnia 17 Maj 2010, 15:08, w całości zmieniany 1 raz _________________ http://www.myspace.com/alegriaabada
http://www.soundcloud.com/alegriaabada
Alegria - Frostbitten Soul Musix (mix)
Lans na DJa:
17.09: ObsessionDrivenBass with KOMATIC @ IQ Club | Poznań
16.10: ObsessionDrivenBass w/TBA @ IQ Club | Poznań
|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2010, 13:56 |
|
|
ooo czekałem na to  _________________
|
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2010, 15:53 |
|
|
Obiecuje, że sprawdzę  _________________

|
|
|
|
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2010, 16:23 |
|
|
nawet niezla okladka
|
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2010, 18:32 |
|
|
secisz tak mi sie spodobal, ze wsluchany w muzyke nie zauwazylem jak autobus 20m przede mna odjezdza
|
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2010, 18:43 |
|
|
wreszcie! sprawdzam! _________________
|
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2010, 19:23 |
|
|
obczaje sobie, bo fajna tl, no i w sumie to będzie pierwszy set jaki od Ciebie usłyszę _________________ trawy i różańca nie odmawiam
|
|
|
|
Wysłany: 17 Maj 2010, 21:07 |
|
|
naprawde z przyjemnoscia mi sie sluchalo do minuty... no zgadnij ktorej ;]
technika i dobor kawalkow - alrajt
wielki + dla Ciebie
|
|
|
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 07:26 |
|
|
Bcee - Generations [Spearhead]
ostatnio nie mogłem się tego pozbyć z głowy...a tu znowu!!
dzięki człowiek ;/ _________________ J!
kreacja! najczystsza postać zmechacenia głowy - 24.05
|
|
|
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 11:30 |
|
|
zajebiście sie słuchało, było różnorodnie co lubie, no i przekonałem się do kilku kawałków, które wcześniej średni mi leżały  _________________ trawy i różańca nie odmawiam
|
|
|
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 16:22 |
|
|
Spoko secior - wysłuchałem z wielką przyjemnością. Praktycznie nie ma się do czego doczepić ale jeśli już mam trochę ponarzekać to mi osobiście nie podobają się przejścia z i na SpectraSoul - Melodies oraz z i na Calibre feat. DRS - Love's Too Tight To Mention. Osobiście wyrzucił bym także z TL Subwave - Moscow Lights bo jakoś całkowicie nie pasuje mi do reszty, która mimo że dość przekrojowa jako tako trzyma się kupy! Tak poza tym jest dobrze  _________________

|
|
|
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 16:46 |
|
|
krq napisał:nawet niezla okladka
Też mi się podoba, kumpel z Estonii machnął na szybko i wyszła całkiem spoko.
krq napisał:naprawde z przyjemnoscia mi sie sluchalo do minuty... no zgadnij ktorej ;]
technika i dobor kawalkow - alrajt
wielki + dla Ciebie
Jak znam życie to jak wszedł Subwave - Moscow Lights zrobiłeś: FFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUU-
Dzięki za odsłuch, stary!
sianko napisał:secisz tak mi sie spodobal, ze wsluchany w muzyke nie zauwazylem jak autobus 20m przede mna odjezdza
Za faile w życiu spowodowane słuchaniem miksu autor nie odpowiada
Big up żołnierzu.
kokoz napisał:wreszcie! sprawdzam!
Nie zapomnij skomentować!
Cieszę się, że mogłem do czegoś przekonać. Czasem tak jest, że jakiś kawałek sam w sobie jest bez szału, ale w miksie nagle zaczyna brzmieć lepiej. Fajnie, że wg Ciebie w moim miksie właśnie te parę wałków jakoś zabrzmiało
Dzięki!
postt napisał:Bcee - Generations [Spearhead]
ostatnio nie mogłem się tego pozbyć z głowy...a tu znowu!!
dzięki człowiek ;/
Przepraszam...
marcoo napisał:Spoko secior - wysłuchałem z wielką przyjemnością. Praktycznie nie ma się do czego doczepić ale jeśli już mam trochę ponarzekać  to mi osobiście nie podobają się przejścia z i na SpectraSoul - Melodies oraz z i na Calibre feat. DRS - Love's Too Tight To Mention. Osobiście wyrzucił bym także z TL Subwave - Moscow Lights bo jakoś całkowicie nie pasuje mi do reszty, która mimo że dość przekrojowa jako tako trzyma się kupy! Tak poza tym jest dobrze
Oj, kwestia gustu! Mi osobiście miks z Melodies w obie strony wyjątkowo się podoba (rzadko mi się zdarza lubić coś, co sam zrobiłem, ale tutaj akurat tak jest), natomiast muszę Ci przyznać rację co do Calibre'a, średnio tutaj dopasowałem miks, bo L2TTM jest strasznie cicho nagrane i ma mało wyraźne intro w sumie, a z kolei potem wyjście z niego też nie jest najlepsze, bo "Resist" Lomaxowy ma ten synth na breakdownie nieco off-beat i często w tym miejscu jebał mi się miks podczas nagrania (chciałem dopasować synth intuicyjnie do beatu wychodzącego L2TTM, a tu się okazywało, że po dropie beat Resist wcale nie jest taki intuicyjny... ).
Co do Moscow Lights to znowu - może mamy jednak zbyt odmienne gusta - ja osobiście bardzo lubię ten kawałek i chciałem go zagrać. Czy pasuje czy nie, ocenią słuchacze (jak na razie Ty i zapewne krq przeciwko mnie 2:1 )
Dzięki bardzo za przesłuchanie i szczerą opinię dot. miksu - ja osobiście nie obraziłbym się, jakbyś się doczepił do techniki w paru miejscach, bo nie jest idealnie (a wręcz bardzo daleko od ideału), ale chyba da się tego słuchać, co?  _________________ http://www.myspace.com/alegriaabada
Lans na DJa:
|
|
|
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 17:34 |
|
|
Alegria napisał:(jak na razie Ty i zapewne krq przeciwko mnie 2:1  )
zginiesz marnie
|
|
|
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 18:44 |
|
|
bardzo fajnie sie słuchało łażąc po zachmurzonym i deszczowym wrocławiu  _________________
|
|
Emoczo
P.O.S SOPOT / DEEP DISCO KEBAB CREW
|
 |
|
|
|
|
Wysłany: 19 Maj 2010, 14:48 |
|
|
odpalam wlasnie zima idzie takze bedzie jak znalazl
a ten Kids in the Sea z tego co kojarze to starszy kawalek liquidowy z okolic 2007 roku .. to jakas inna wersja jest bo brzmi tak samo? _________________ pablo dec 09 mix
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
doogi
kraina piwem i blantem płynąca...
|
 |
|
Wysłany: 26 Maj 2010, 14:28 |
|
|
Musze przyznac, ze ten miks sie bardzo rozni od poprzednich... a przyznam sie, ze przy pierwszym sluchaniu nowego myxa nastawilem sie na cos w desen poprzednich Jednak nie moge powiedziec, ze sie zawiodlem, a wresz przeciwnie - ten skladak jest imho bardzo spojny i o wiele bardziej przypomina to co grasz aktualnie za deckami w klubach
Reasumujac mimo odmiennosci od wczesniejszej tworczosci to i tak ten sam fun
wrecz permanent fun
|
|
|
|
Wysłany: 03 Cze 2010, 19:45 |
|
|
doogi napisał:Musze przyznac, ze ten miks sie bardzo rozni od poprzednich... a przyznam sie, ze przy pierwszym sluchaniu nowego myxa nastawilem sie na cos w desen poprzednich  Jednak nie moge powiedziec, ze sie zawiodlem, a wresz przeciwnie - ten skladak jest imho bardzo spojny i o wiele bardziej przypomina to co grasz aktualnie za deckami w klubach
Reasumujac mimo odmiennosci od wczesniejszej tworczosci to i tak ten sam fun
wrecz permanent fun
Yo! Starałem się faktycznie do tego miksu podejść nieco inaczej, niż do poprzednich. Dobrze, że się jednak nie zawiodłeś!
Swoją drogą nie wiedziałem, że za deckami aż tak skręciłem w tym kierunku? Może po prostu trafiłeś na taką bibę akurat?
Tak czy inaczej, wielkie dzięki za poświęcony czas i za opinię! Do zobaczyska gdzieś na bibsonach, teeeeej  _________________ http://www.myspace.com/alegriaabada
Lans na DJa:
|
|
|
|
|
Basebox
w poszukiwaniu epickiego melanżu
|
 |
|
Wysłany: 04 Cze 2010, 16:07 |
|
|
Przyjemny set - twoj pierwszy jaki uslyszalem.
Nie mialem przy sluchaniu jego maksymalnej podjarki, ale na pewno byla to rzecz warta przesluchania i dobrze umilajaca czas.
Pare rzeczy mi sie niepodobalo, gdzieniegdzie za duze przejscia powodujace tyciuski chaos w tym co sie sluchalo, a gdzieniegdzie przejscia zbyt drastyczne (np. RM -> Rockwell), co troceh ujmowalo uroku odbioru.
Nie mniej selekta na poziomie, bardzie przypasila mi czesc przed "Mysterious Ways", bo w sumie mamy tutaj tj. dwie oddzielne bajki, ta bardziej deep i a bardziej jazz/liquid. Takoz to mi sie widzi.
Jednak jako calosc odbieram to tak jak w <edit>drugim</edit> zdaniu mego posta ;]
Cheers :) _________________

|
|
|
|
Wysłany: 08 Cze 2010, 19:42 |
|
|
Preemo napisał:Fajny set, fajne kawałki, fajna selekta!
Dzięki za odsłuch Preemo! Miło słyszeć, że się podobało
Basebox napisał:Przyjemny set - twoj pierwszy jaki uslyszalem.
Nie mialem przy sluchaniu jego maksymalnej podjarki, ale na pewno byla to rzecz warta przesluchania i dobrze umilajaca czas.
Pare rzeczy mi sie niepodobalo, gdzieniegdzie za duze przejscia powodujace tyciuski chaos w tym co sie sluchalo, a gdzieniegdzie przejscia zbyt drastyczne (np. RM -> Rockwell), co troceh ujmowalo uroku odbioru.
Nie mniej selekta na poziomie, bardzie przypasila mi czesc przed "Mysterious Ways", bo w sumie mamy tutaj tj. dwie oddzielne bajki, ta bardziej deep i a bardziej jazz/liquid. Takoz to mi sie widzi.
Jednak jako calosc odbieram to tak jak w <edit>drugim</edit> zdaniu mego posta ;]
Cheers
Hej Bejsior, szkoda że to dopiero pierwszy, ale chyba poprzednie nie były w Twoich klimatach w sumie.
Przejścia? Cóż, nie da się zadowolić wszystkich, bo jedni będą narzekać, że "OMG ZA KRÓTKO PŁYNĄ", a inni, że za długo. Starałem się, żeby kawałki do siebie pasowały, ale faktycznie z RM na Rockwella jest dość ostry switch, kwestia gustu jak myślę, no i takie wprowadzenie do części deepowej. Mam nadzieję, że jednak mimo, że (wg Ciebie) to odmienne bajki, to jednak set w zamyśle stanowi jedną całość, no i nie wiem czy z moim materiałem i gustem rozwiązałbym te miksy jakoś inaczej
A co do podjarki? Cóż, nie jestem nikim wielkim, żeby na widok mojego nowego seta w tym dziale wszyscy się spuszczali. Cieszę się zatem, że dla Ciebie było warto tego posłuchać, dzięki za szczerą opinię  _________________ http://www.myspace.com/alegriaabada
Lans na DJa:
|
|
|
|
Wysłany: 08 Cze 2010, 20:09 |
|
|
Alegria napisał:Cóż, nie jestem nikim wielkim, żeby na widok mojego nowego seta w tym dziale wszyscy się spuszczali.
czekaj to jak sie spuscilem to zle?
|
|
|
|
|
Emoczo
P.O.S SOPOT / DEEP DISCO KEBAB CREW
|
 |
|
|
Basebox
w poszukiwaniu epickiego melanżu
|
 |
|
Wysłany: 09 Cze 2010, 01:51 |
|
|
jezeli twoje poprzednie sety to glownie byl techstep, to fakt, moglem je specjalnie zignorowac ;] _________________

|
|
|
|